UŠETAO U BANKU,UZEO 4,5 MILIONA I IZAŠAO Pljačkaš u Valjevu naleteo na gradskog funkcionera, a on ga samo pustio da prođe

aik-valjevo
Foto: P. V. / RAS Srbija

Policija i dalje traga za maskiranim lopovom koji je u utorak opljačkao poslovnicu AIK banke u centru Valjeva.

Sa pljačkašem se na vratima banke „sudario“ jedan gradski funkcioner koji, iako je video maskiranog i naoružanog muškarca, nije pozvao policiju!

 

Vešti lopov koji je, kako kažu izvori „Blica“, pljačku obavio „profesionalno“, pa je ispred banke, koja se nalazi u najstrožijem centru grada, u Karađorđevoj ulici preko puta Osnovnog suda, strpljivo je čekao povoljan trenutak da neko izađe iz nje i ne zatvori automatska vrata, kako bi on ušao.

– Kako je pokazao snimak sa sigurnosne kamere, pljačkaš koji je nosio „fantomkom“ i pištolj, za koji se ne zna da li je pravi ili plastični, na ulaznim vratima se praktično „sudara“ sa čovekom koji izlazi iz banke.

Reč je o pravniku, funkcioneru Gradske uprave koji je po zanimanju pravnik. Tim više je zapanjujuće da je on, iako je bio u oči u oči sa maskiranim čovekom, nije pozvao policiju nego je nastavio svoj put – kažu izvori „Blica“.

Kako saznajemo, funkcioner Gradske uprave je danas dao izjavu policiji, objasnivši da je bio u šoku, ali nije umeo da objasni zbog čega, nakon što se udaljio od banke, nije pozvao policiju.

Da bude još interesantnije, druga kamera koja se nalazi u blizini obližnje pošte i „pokriva“ taj deo Karađorđeve ulice, a koja je u nadležnosti Gradske uprave, taj dan nije bila u funkciji.

Nakon što je nesmetano ušao u banku pljačkaš je novac zatražio od šalterske službenice i odneo plen težak 4,5 miliona dinara.

Pošto ni radnik obezbeđenja nije pokušao da ga spreči, on je nakon samo nekoliko trenutaka pljačkaškog „blickriga“ izleteo iz AIK banke i nestao u nepoznatom pravcu.

(blic.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close