UDARNA VEST – HAOS U HRVATSKOJ: Ubica se ne predaje!

najnovije vesti

Muškarac S.S. ubio je iz kalašnjikova na ostrvu Rab psihijatra S.R., zabarikadirao se u kuću i preti da će se razneti bombom, prenose hrvatski mediji.

Kako se navodi, žena ubijenog muškarca skočila kroz prozor dok je pokušavala da pobegne i sa teškim povredama je prevezena u bolnicu.

Iz policije navode da je ona pronađena i da je bezbednom, a mediji su naveli da je ona „polomljena ležala ispred kuće“ jer Hitna pomoć nije mogla do nje pošto je napadač „pucao po svima“.

Do incidenta je došlo u mestu Barbat na ostrvu Rabu jutros oko 9.35 sati. Policija je opkolila kuću, a napadač preti da će se razneti bombom.

„Jutarnji“ piše da je napadač koristio „kalašnjikov“, a navode i da je on prema nezvaničnim informacijama on sam u kući, tj. da nema taoce.

U toku su pregovori sa napadačem koji zasad odbija sve pozive na predaju. Pregovarački tim specijalne policije pokušava da ga uveri da se preda bez otpora.

Kako se navodi, napadač odbija i sugestije prijatelja da se preda, jedino je dozvolio da se ukloni telo ubijenog muškarca. 

„Jutarnji“ nezvanično saznaje da pregovori „idu vrlo teško“.

Oglasila se i hrvatska policija:

„Danas oko 9.35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rab. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena i na sigurnom“.

Prema nezvaničnim informacijama napadač je navodno ratni veteran u dobi od oko 40 godina koji je upucao i ubio psihijatra S.R. iz Psihijatrijske bolnice na Rab, a povredio njegovu suprugu i to zbog sukoba oko zemljišta.

Psihijatru je prvo prostrelio nogu, a potom ga je ubio ispucavši u njega još nekoliko metaka. 

Postoji sumnja da je napadač donedavno bio u lečenju u toj bolnici, ali ta informacija i dalje nije potvrđena. 

Ubijeni lekar ga je navodno prijavio, pa S. S. nikako nije mogao da nađe posao. 

Meštani tvrde da im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

„Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo dva kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kući, jer je dve kuće dalje od mene talačka kriza. Ubijen je čovek, a naoružani ubica se ne predaje. Dobili smo naređenje da se zatvorimo u kuću i zatvorimo prozore“, objavila je na Fejsbuku jedna devojka.

(INDEX.HR, JUTARNJI)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close