UDARNA VEST Aleksandar Vulin: Dajte odgovor na pitanje ko hoće da ubije premijera

vulin
Foto: Tanjug, arhiva

Beograd — Ministar Aleksandar Vulin pozvao je nadležne službe da daju odgovore na pitanje ko je pripremao ubistvo premijera Aleksandra Vučića.

On je dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja treba da se sklone i prepuste mesta onima koji to hoće da rade.

„Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni poslednji da se priprema ubistvo premijera i članova njegove porodice ukoliko ne budemo najzad saznali imena ko su ti ljudi, po čijem nalogu to rade“, rekao je Vulin u regaovanju na vest da je u blizini Vučićeve poriodične kuće pronađen sanduk oružja i zolja.

Vulin je za TV Pink rekao da će Vučić pokušati da minimalizuje slučaj i da to zapravo nema velike veze sa njim i njegovom bezbednošću.
„Nadležne službe su dužne da nam daju odgovore ko je pripremao ubistvo predsednika vlade, nadležne bezbednosne strukture su dužne da zaštite porodicu predsednika vlade, da zaštite njega i ustavni poredak u ovoj zemlji. Oni koji su u državnim strukturama, koji su u bezbednosnim strukturama, a nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na ta pitanja, treba da se sklone i prepuste svoja mesta onima koji to mogu da rade i onima koji to hoće da rade“, rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima, ne može biti slučajno ne samo da se nađe oružje nego i zolja koja služi za uništavanje blindiranih vozila – baš onih koji koriste najviši državni funkcioneri.

On je upozorio da kada se pogleda unazad vidi se medijski linč koji se dešava godinama, u kojima se poziva na rušenje vlasti na ulicama i krvave scenarije i u kojima je potpuna umetnička sloboda reći da Vučića treba ubiti.
„Ponavljam država mora da odgovori na ovo, a ako nije u stanju da nam na ovo odgovori onda mora da se pitamo u kakvoj državi živimo“, rekao je Vulin.

(Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close