U Podgorici posle nereda i hapšenja danas mirno

pg 2

U Podgorici je danas, posle nereda u centru grada mirno. Država je proteste opozicije okarakterisala kao „napad na državu“, a zakazane su proširene sednice skupštinskog Kolegijuma i Odbora za bezbednost povodom aktuelnih događaja.

U Podgorici je tokom protesta, koji je organizovao Demokratski front ispred Skupštine Crne Gore, kada su demonstranti pokušali da uđu u zgradu parlamenta, došlo do koškanja sa policijom, a neredi su izbili u nekoliko delova grada.

Policija ja bacila suzavac i šok bombe na demonstrante koji su razbijali izloge prodavnica i butika, a opljačkana je i zlatara Majdanpek u hotelu „Nikić“.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić Krivkapić zakazao je za sednicu Kolegijuma i poručio da mora da se razgovara u parlamentu.

„Mora se u skupštini i razgovarati. Protesti su demokratsko sredstvo, ali ne mogu biti trajno, mora se razgovarati, nema drugog načina“, poručio je Krivokapić.

Na Kolegijum su pozvani lideri DF – Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, kao i Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demosa Miodrag Lekić, Socijalističke narodne partije Srđan Milić, Pozitivne Crne Gore Darko Pajović i Liberalne partije Andrija Popović.

U sukobima policije i demonstranata povređeno je 15 čuvara reda, od kojih je jedan zadobio težu povrede tetive, a 24 građana zatražilo je lekarsku pomoć.

Policija je privela više lica, među kojima su poslanici DF Andrija Mandić i Slaven Radunović.

(blic.rs)