Tramp izneo teoriju zavere kojom je ŠOKIRAO CEO SVET: Evo šta je izjavio svim svetskim medijima

donald-tramp1
Foto: Reuters

Američki predsednik Donald Tramp optužio je u ponedeljak „nepoštene“ medije da prećutkuju neke napade „radikalnih islamističkih terorista“.

– Islamska država angažovana je u kampanji genocida, čineći zločine po celom svetu – rekao je Tramp iz vojne baze Mekdil u Tampi na Floridi, strateškog vojnog centra za borbu protiv džihadističke organizacije.

Predsednik SAD istakao je da su „radikalni islamistički teroristi odlučni u nameri da napadnu SAD kao što su to već učinili 11. septembra, ali i u Bostonu, Orlandu ili San Bernardinu“, naglasivši da se isto sprema i Evropi.

– Videli ste šta se dogodilo u Parizu i Nici. To se događa u čitavoj Evropi. Došli smo do tačke u kojoj mediji više i ne izveštavaju o napadima – rekao je Tramp.

Bela kuća je sastavila spisak od 78 terorističkih pretnji i napada kako bi podržala tvrdnje svog predsednika. Ipak, na tom spisku se nalaze napadi o kojima je svetska štampa izveštavala javnost, poput onih u Parizu, Nici, Berlinu i San Bernandinu. Ipak, Tramp je insistirao da se u Evropi dogodio veliki broj napada o kojima štampa nije želea da izveštava, odnosno da ih predstavi „onakvim kakvi jesu – kao akt terorizma“, preneli su „Frans pres“ i „Gardijan“.

– U brojnim slučajevima vrlo nepošteni mediji ne žele o tome da izveštavaju. Oni imaju svoje razloge, i ja ih dobro znam, a mislim da ih znate i vi – rekao je Donald Tramp odbijajući da pojasni šta je time mislio.

Kada su novinari o trampovim tvrdnjama i optužbama upitali portparola Bele kuće Šona Spajsera, on je obećao da će „uskoro dostaviti listu od 78 napada“, istakavši da „veliki broj njih nije dobio odgovarajuću pažnju u medijima“.

Na spisku se nalaze teroristički napadi od Evrope, preko Bliskog istoka do Australije, ali iz nekog razloga izostavlja terorističke napade u Izraelu.

(Vesti-info.rs/Blic.rs)

 

8 komentara na Tramp izneo teoriju zavere kojom je ŠOKIRAO CEO SVET: Evo šta je izjavio svim svetskim medijima

   • Jazone D.Mils, volio bih, prije svega, polemizirati s osobom koja se ne krije iza izmišljenog imena, tzv. pseudonima. Ako je to zaista Vaše pravo ime ispričavam se. Naziv „idiot“ koji sam prišio Trumpu je kolokvijalni izraz, a ne medicinska dijagnoza. Taj kolokvijalni izraz u ovom slučaju označava osobu koja svojim ponašanjem, (ne)znanjem, stavovima ne zaslužuje biti predsjednikom čak ni neke minorne državice, a nekmoli S.A.D.

    • To kako se ja zomem je Moja lična stvar! Mark Tven je bio poznati pisac! a pretpostavljam da pojma nemaš kako mu je kršteno ime! pa nikom nije smetalo.A o Trump-u molim Te nemoj pisati jer o njemu pojma nemaš! I kako si zaključio da je idiot!(mora da si psihijatar!)?

     • E, moj Jazone, blago ti se! Mora da ti je literarni dar barem negdje na razini Samuela Langhornea Clemensa kada se s njim uspoređuješ, dok se kriješ iza imena grčkog junaka. Za njega, Marka Twainea, znamo koje mu je izvorno ime i zašto je odlučio objavljivati pod drugim imenom.
      Ovdje je riječ o elementarnoj pristojnosti da se svom sugovorniku predstaviš pravim imenom. I ne pametuj kada ne znaš s kim posla imaš. I da ponovimo gradivo: Trump je maligni narcis, neobrazovana budala i „srećković“ s puno love, dakle idiot koji se sviđa njemu sličnima, ali bez ovog posljednjeg (novac). Eto ti ga pa mu se divi

      Bilježim se sa štovanjem i zadovoljstvom!

      Vjenceslav Vlahov, profesor, prevoditelj i turistički vodič

     • Bedno donosiš zaključke g.Profesore! Obradovalo me je da znaš ko je Mark Tven i Jazon! Ja sam inače Grk a odrastao sam u Srbiji i toga se ne stidim! Imaš pozdrav od mene za pokazano znanje…

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close