Toma Fila oštro o ubici Jelene Marjanović: Evo kakvu kaznu je predložio za ovaj zločin (VIDEO)

Foto FONET

– Kada streljate čoveka, on umre odmah, a on je žrtvu mučio. Zar nije logičnije da ga pošaljete na 40 godina u zatvor da pati zbog toga što je uradio

Poslednja smrtna kazna u Srbiji izvršena je 14. februara 1992. godine. Međutim, prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, većina ispitanika smatra da treba vratiti pogubljenje.

Gostujući u emisiji na RTV Pink, advokat Toma Fila rekao je da u Srbiji neće moći da se vrati smrtna kazna jer je naša zemlja u Savetu Evrope i prijem u EU uvođenjem takve sankcije ne bi bio moguć.

– Turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu je čak rečeno da zaboravi na Evropu, ako uvede smrtnu kaznu. Ja razumem te ljude koji se zalažu za smrtnu kaznu, oni govore o krivičnim delima, o ubijanju cele porodice, a onda ubica dobije samo 40 godina – rekao je Fila.

– Kada streljate čoveka, on umre odmah, a on je žrtvu mučio.Novine pišu o Jeleni Marjanović. Vidite koliko je ona trpela… Zar nije logičnije da ga pošaljete na 40 godina u zatvor da se muči, da trpi, priziva svoju savest i pati zbog toga što je uradio. U slučaju smrtne kazne, on će otići bolje nego što je žrtva otišla – rekao je Fila.

Foto: Telegraf

Povodom smrtne kazne se oglasio i Goran Kozić, prvi novinar koji je ušao u prostoriju za izvršenje smrtne kazne u Centralnom zatvoru. Iako se protivi smrtnoj kazni, ipak postoje slučajevi u kojima bi išao da gleda pogubljenje.

To je slučaj ubica Vere Židić i njenog 13-godišnjeg sina. Reč je o zločinu u Pohorskoj ulici koji je pre 20 godina potresao Srbiju, a i danas se pamti.

– Ubice su ušle u njen stan, ubile Veru Židić, sina i psa, jer je neko lažno tipovao da njen muž ima 500.000 maraka. Nisu našli novac, ali su ih sve pobili – ispričao je Kozić.

Intervju možete pogledati u snimku ispod:

(Telegraf.rs/RTV Pink)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close