STRAVIČNA NESREĆA IZNAD CRNOG MORA: Srušio se avion sa članovima ruskog Ministarstva odbrane

putin-eksplozija-pad-aviona
Foto: Tanjug/AP,Haberturk TV

Ruski vojni avion sa 92 putnika i članova posade srušio se na putu iz Sočija prema Siriji, prenose ruski mediji.

Istražni komitet Rusije odmah je otvorio krivičnu istragu o tragediji, a portparolka tog tela Svetlana Petrenko kaže da nema informacija o broju poginulih ili preživelih.

Ona je navela da je krivična istraga otvorena zbog „kršenja pravila letačke bezbednosti ili priprema za njih“. Navedeno je da su istražitelji zaplenili dokumenta i ispituju osobe koje su pripremale avion za let.
Ruska agencija objavila je da su spasilačke ekipe locirale ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Navedeno je da da su većinu putnika činili muzičari ruskog vojnog hora koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.
„Bila je 91 osoba u avionu, 68 od njih su bili muzičari „Ansambla Aleksandrov“, devet predstavnika medija, šest pratilaca (vojnika) i osam članova posade“, naveo je izvor TAS S.
Ruski vojni televizijski kanal „Zvezda“ je saopštio da je među novinarima bilo troje njihovih kolega, a tu je bilo i troje članova ekipe „Kanala 1“.

Rojters je preneo informaciju agencije RIA novosti iz neimenovanog izvora da je avion pao zbog tehničkog problema.

 

(B92, Tanjug, Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close