Strah i panika u Moskvi: Nepoznati leteći objekti na nebu, odmah reagovala protivraketna jedinica ruske vojske

pvo
Foto: AP/Tanjug

Odmah su uočili i uništili neidentifikovane vazdušne objekte u okviru iznenadne provere borbene gotovosti Vazdušno-kosmičkih snaga

Protivraketna jedinica ruske vojske u Moskovskom regionu, opreljemljena sistemima S-300 i S-400 uočila je i uništila neidentifikovane vazdušne objekte u okviru iznenadne provere borbene gotovosti Vazdušno-kosmičkih snaga, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Rusije.

– Mobilne radarske stanice su na vreme detektovale mete malih veličina i one na malim visinama – navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Načelnik generalštaba ruske vojske general Valerij Gerasimov danas je proverio spremnost kontrolnog centra vazdušnih snaga i komande vazdušnih i antiraketnih snaga da deluju u situaciji mogućih vazdušnih udara iz različitih smerova.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je iznenadnu trodnevnu proveru borbene gotovosti u kojoj učestvuje oko 45.000 vojnika i 1.700 komada naoružanja, uključujući 150 aviona i 20 antiraketnih sistema.

Putin je to naložio nakon što su američki tenkovi i oklopna vozila stigli na sever Estonije u okviru napora NATO da se ojača evropska bezbednost.

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close