Stefanović: Sprema se otkaz za više od 1.000 zaposlenih,Veljović u penziju!?

stefanović
Foto: Tanjug, arhiva

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da će do kraja 2015. biti otpušteno između 1.300 i 1.400 zaposlenih u MUP-u. On će predložiti da direktor policije Milorad Veljović bude penzionisan

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je za RTS da će do kraja ove godine biti otpušeno između 1.300 i 1.400 zaposlenih u MUP-u. Predložiću Vladi da direktor policije Milorad Veljović bude penzionisan, dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, na kraju ove godine biće odlučeno da između 1.300 do 1.400 ljudi bude otpušteno iz MUP-a.

„Nema novih racionalizacija u 2016, što znači da neće biti novih krugova otpuštanja. Čuo sam neke tendencizone komentare. To je to“, naglasio je Stefanović, dodajući da je Vlada donela odluku o racionalizaciji i MUP mora da se pridržava toga.

„Besmislene su priče o tome kako ministar sedi u kabinetu i pravi brojeve. Moj posao jeste da sprovedem i od toga ne bežim“, istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, suština je da se MUP trudio da racionalizacijom budu pošteđeni svi koji su bez mrlje u karijeri.

„Oni koji su veterani koji su se borili, koji su branili otadžbinu, samohrani roditelji, socijalno ugroženi biće poštećeni. Međutim, ne možemo da ostavljamo one koji su tražili mito građanima, koji su korumpirani“, istakao je ministar policije.

Kako je rekao, Ministarstvo ne može da zaštiti te ljude „isto kao što ih ni učlaninjivanje u sindikate ne može da ih zaštiti“.

„Ako su kriminalizovani deo MUP-a, moraju da odu“, naglasio je Stefanović.

Govoreći o spekulacijama o promenama u vrhu policije, ministar je rekao da će do kraja godine predložiti Vladi da direktor policije Milorad Veljović bude penzionisan.

„Razgovarao sam i sa direktorom policije, moj predlog će biti poznat do kraja godine. Predložiću da direktor bude penzionisan i predložiću Vladi da bude razrešen“, istakao je Stefanović.

(rts.rs)