Srpski general otkriva: Mogli smo da ubijemo šiptarskog vođu kad smo hteli, pomagali su nam njegovi rođaci i albanski ministar

Adem-Jasari
Foto: Wikimedia/Bdx

– Bilo je lako naći špijune jer se mnogo Albanaca prodavalo za nekoliko hiljada maraka. U svakom trenutku smo znali gde je Adem Jašari i šta radi, kao i ko mu puni džepove

Bivši srpski general Stevan Đurović otkrio je da su špijuni imali više prilika da ubiju osnivača i vođu albanske terorističke organizacije OVK, Adema Jašarija. Đurović je opširno govorio i o ratu srpskih snaga i OVK na Kosovu.

Srpski general je otkrio detalje o borbi vojske i policije na Kosovu protiv OVK, a posebno se zadržao na detaljima o ubistvu Jašarija.

– Ubacili smo špijuna u OVK, pa smo tako znali za svaki korak koji Jašari napravi. Znali smo gde ide, šta radi, i s kim se sastaje. Špijuna nije bilo teško naći jer se u to vreme mnogo Albanaca prodavalo za nekoliko hiljada maraka – rekao je Đurović.

Adem-Jasari
Foto: Wikimedia/GentiBehrama

Dodao je da su mogli da ubiji Jašarija kad su i gde hteli. Tri špijuna, koja su radila protiv vođe albanske terorističke organizacije, bili su njegovi rođaci.

– Najviše nam je, ipak, pomogao jedan bivši albanski ministar, koji je takođe pristao da radi za nas kao špijun.

Od njega smo saznali najsitnije detalje, čak i ko Jašariju puni džepove novcem – rekao je srpski general.

Specijalne policijske snage su 5. marta 1998. godine likvidirale Adema Jašarija i njegovu grupu terorista. U centru Prištine postavljen je spomenik, a u centralnom delu Tirane bista vođi OVK.

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs/Express)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close