SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA BEZ PREMCA U REGIONU: Iz Belorusije stiže 12 „migova 29“ i dva sistema S-300

vucic-mig29
Foto: Tanjug

Predsednik Lukašenko spreman je da maksimalno podrži obnovu i modernizaciju Vojske Srbije

Premijeri Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, razgovaraće danas u Minsku o realizaciji vojnotehničkog sporazuma koji je potpisan dan ranije.

Naša država bi, prema tom sporazumu, trebalo da po najpovoljnijim uslovima od Belorusije dobije 12 “migova 29″ i dva raketna diviziona sistema S-300.

Kako prenosi Informer, stručnjaci su mišljenja da bi realizacijom ovog aranžmana, uz ranije dogovorenu isporuku šest najmodernijih “migova 29″ iz Rusije, Srbija postala vojna sila bez premca u čitavom regionu.

mig-29-
Foto: AP

Predsednik Lukašenko, kažu dobro obavešteni izvori ovog lista, spreman je da maksimalno podrži obnovu i modernizaciju Vojske Srbije.

– Od Putina smo na poklon dobili šest “migova” za koje samo plaćamo modernizaciju i naoružanje, a i ovaj dogovor sa Belorusijom je takođe prijateljski, bratski aranžman. Ako se ovo ostvari, od Srbije će napraviti ozbiljnu vojnu silu u regionu! Da se razumemo, ništa od ovog nama ne treba za pretnje ili napade na bilo  koga, već da sačuvamo mir – naglašava sagovornik.

 

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close