SRBIJA: Danas stigla kubanska vakcina potiv raka pluća

vakcina

Kubanske vakcine „Cimavax EFG“, koje se koriste u terapiji kod obolelih od karcinoma pluća, biće isporučene danas u Srbiju

KUBANSKA vakcina za lečenje raka pluća „cimavax EGF“, upravo je stigla u Srbiju. U kontigentu iz Havane je 1.680 doza, što je dovoljno za terapiju 30 obolelih od karcinoma pluća, jer prema protokolu svaki pacijent bi trebalo da primi 56 injekcija.

Više detalja o početku terapije u tri centra: Klinici za plućne bolesti KCS, KBC „Bežanijska kosa“ i Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, znaće se posle konfekrencije za novinare, koju će ministar Zlatibor Lončar održati u 16 sati u zgradi SIV.

Prema saznanjima „Novosti“ vakcina sa aerodroma „Nikola Tesla“ ide put Instituta „Torlak“, gde će biti smeštena poštujući tzv. hladni lanac. Srbija dobija vakcinu u okviru međunarodne saradnje u oblasti onkologije, a očekuje se da iz Havane dođu njihovi stručnjaci koji će pomoći našim lekarima da odaberu pacijente kod kojih bi ova imunološka terapija mogla da ima najviše efekta.

vakcina kuba

(novosti.rs)