Spektakularna akcija hapšenja: U Novom Sadu PALI ŠVERCERI ORUŽJA

Novi Sad

Foto: uzivo sa novosadskih ulica / Facebook

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je presečen veliki lanac šverca oružja ka Francuskoj hapšenjem dva sprska državljanina u najnovijoj akciji policije u Novom Sadu.

Minsitar je za RTS rekao da je do hapšenja došlo sinoć u kasnim večernjim satima, a da je akciju, koja je trajala nekoliko meseci, sprovela novosadska policija u saradnji sa Žandarmerijom.

– Prilikom hapšenja u kolima smo zaplenili dva puškomitraljeza, nešto više od tri kolograma eksploziva, dva automata i veću količinu municije – precizirao je Stefanović.

Kako je naglasio, to pokazuje da je policija, kada se radi o preventivnim akcijama koje imaju za cilj da oružje ne dođe do kupaca i ne napravi još veću štetu, dosta dobro organizovana.

novi sad 1

Foto: uzivo sa novosadskih ulica / Facebook

– Pošto smo kao region od 1990-ih godina izloženi velikoj količini oružja i municije koji se ilegalno koriste, mislim da je to jedna od važnih poruka građanima da ne koriste ilegalno oružje zato što su predvidjene visoke zatvorske kazne – istakao je ministar Stefanović.

Dodao je da je u poslednjih godinu i po dana policija pokazala da može i te kako da bude efikasna.

– U saradnji svih organizacionih jedinica trudimo se da pokažemo da niko nije nedodirljiv, pogotovu u oblasti kriminala – rekao je Stefanović, podsetivši da je policija imala rekordne zaplene od preko četiri tone narkotika u proteklih godinu dana.

(blic.rs)