Šokantna ispovest Ramuša Haradinaja: KAKAV MUSLIMAN, NISAM NI UŠAO U DŽAMIJU, MI ALBANCI NISMO NI NALIK NJIMA – VIDEO

Ramuš
Foto: Fonet

Ramuš Haradinaj u razgovoru s međunarodnim zvaničnicima otkrio je da je poreklom katolik i da se uopšte ne oseća kao musliman

Poslednjih dana Internetom kruži video snimak na kome bivši premijer Kosova i jedan od najuticajnijih albanskih političkih lidera, Ramuš Haradinaj, razgovara s neimenovanim međunarodnim zvaničnicima.

U razgovoru se može čuti kako se Haradinaj pravda strancima kako je on samo rođen kao musliman, ali zapravo ne zna zbog čega je musliman. U razgovoru on govori uopšteno o islamu i muslimanima na Kosovu.

Haradinaj otkriva:

„Četiri generacije moje porodice su bili Albanci katolici, a ja sam rođen kao musliman, a ni sam ne znam zašto sam musliman. Nikada u životu nisam posetio džamiju radi molitve ili bilo čega drugog. Jedino što me povezuje sa muslimanima je ime, a ni ono ne govori tome u prilog jer mnoga naša imena su sekularna, poreklom od katolika Albanaca, starih Ilira.

PRIČA O DVA VUKA: Pročitaćete je za 10 sekundi, a pamtićete je CEO ŽIVOT! (VIDEO)

 Vera je za nas bila pogled na život samo tokom vladavine, Osmanlijske vladavine, kada su našom zemljom upravljale Osmanlije, nekadašnji Turci. I samo tokom tog perioda mi smo se kratko držali vere, ali ona nikad nije postala prioritet ili glavna stvar u našim životima. Neki nas ljudi nazivaju muslimanima, ma mi nismo ni nalik muslimanima! Mi ne ispunjavamo uslove da bismo bili muslimani, mi živimo veoma sekularno poput katolika, pravoslavaca ili nekih drugih vera. Mi živimo veoma jednostavno i naš narod tako živi…“

Ramuš Haradinaj je inače bio premijer Kosova i zapovednik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Mesto premijera napustio je 2005. godine, kada je optužen za ratne zločine koje su počinili pripadnici OVK na Kosovu. Nakon procesa u Hagu, Haradinaj je oslobođen svih optužbi.

Video možete pogledati ovde:

Ispovest sestre pokojne pevačice: Jelena nije ubijena na nasipu, a ovo je reakcija Marjanovića na odluku da angažujemo privatne forenzičare (VIDEO)

(Espreso.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close