S-300 STIŽE U SRBIJU: Evo šta Rusi kažu o isporuci ovog moćnog oružja

Rogozin
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Raketni sistem S-300 je odbrambeni sistem zemlja—vazduh koji je u stanju da pogađa balističke rakete kratkog i srednjeg dometa, krstareće rakete, kao i taktičke i strateške vojne letelice

Rusija „razmatra moguće isporuke“ raketnog sistema S-300 Srbiji, rekao je direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitirij Šugajev. Srpski partneri trenutno izražavaju zainteresovanost za isporuku bataljona S-300. To je nešto o čemu razgovaramo, rekao je Šugajev, a prenosi Sputnjik.

Raketni sistem S-300 je odbrambeni sistem zemlja—vazduh koji je u stanju da pogađa balističke rakete kratkog i srednjeg dometa, krstareće rakete, kao i taktičke i strateške vojne letelice.

O nabavci takvog sistema se dugo priča u Srbiji, ali je ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin nedavno naveo da je zbog cene srpska vojska više zainteresovana za protivvazdušne sisteme „Tor“ i „Buk“.

Rogozin je u Sankt Peterburgu u junu rekao da je „Srbija mnogo više zainteresovana za stvaranje mreže vazdušne odbrane za potrebe borbe iz blizine i za ovu svrhu mi imamo ’torove‘ i ’bukove‘, naoružanje za borbu iz blizine i na srednju udaljenost“.

– Što se tiče S-300 i S-400, oni su za borbu na veliku udaljenost. Tako da će zavisiti od budžeta koliko će srpska vlada biti spremna da potroši za to – naveo je zamenik premijera Rusije.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close