Ruske snage uništile komandno mesto terorističke organizacije Džabat el Nusra u Siriji

bombarder su 34

Bombarder Su-34 iz ruskih vazduhoplovnih snaga uništio je komandno mesto terorističke organizacije Džabat el Nusra u sirijskoj provinciji Homs. U poslednja 24 časa ruski avioni napali 118 punktova terorističke organizacije Islamska država, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije.

Ruske snage izvele su napad na komandni položaj ekstremista, pripadnika grupe Džabat el Nusra u području Tel-Bisa, u provinciji Homs, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, preneo je Tas.

Naveo je da su teroristi uspostavili komandno i kontrolno mesto u dvospratnoj zgradi, nedaleko od koje su se nalazila četiri džipa sa mitraljezima velikog kalibra i minobacač.

U međuvremenu, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski avioni u poslednja 24 časa napali 118 punktova terorističke organizacije Islamska država.

Prema rečima general-potpukovnika Igora Konašenkova, ruski borbeni avioni su u 71 naletu napali ciljeve u regionima Idliba, Homsa, Hame, Alepa, Damaska i Latakije, prenosi Tas.

Ruske vazduhoplovne snage počele su ciljana bombardovanja na pozicije Islamske države u Siriji 30. septembra.

Ovim napadima su, kako se ističe u ruskom ministarstvu odbrane, prethodila izviđanja i ažuriranje podataka dobijenih od sirijske vojske.

(rts.rs)