Rusija: Mere štetne za tursku ekonomiju

turska
Foto: Thinkstock.com

Mere koje su navedene u odluci predsednika Vladimira Putina, nakon obaranja ruskog aviona, su vrlo štetne za tursku ekonomiju.

“Međutim, one nemaju za cilj da unište celokupno tkivo ekonomskih odnosa između naših zemalja, izjavio je stručnjak iz Instituta za socioekonomska i politička istraživanja Aleksej Zudin, komentarošući odluku o specijalnim merama protiv Turske.

“Pošto je Kremlj od samog početka isključio mogućnost vojnog odgovora na obaranje Su-24, ekonomske mere su izbile u prvi plan i postale zapravo jedina mogućnost. Znamo da je celo vreme između napada na naš bombarder i odluke Vladimira Putina bilo ispunjeno razmatranjem onih mera koje može da koristi ruska država kao odgovor na izdajničke poteze ovih navodnih članova antiterorističke koalicije“, objasnio je Zudin, prenosi „Vzgljad“.

“Čak i u ovoj teškoj situaciji, čak i kada se uzme u obzir činjenica da turski predsednik nastavlja da provocira i izaziva, Rusija je pokazala suzdržanost u sferi ekonomskih mera i dokazala da ostaje i dalje odgovorna država prema svojim susedima“, istakao je Zudin.

“Na listi mera koje se navode u odluci, nema ničeg što bi se odnosilo na isporuke gasa u Turskoj. Na listi nema ničega što bi uticalo na budućnost ekonomskih odnosa među našim zemljama“, objašnjava on.

(b92.net)