PUTIN ODOBRIO: Srbiji pored Migova i BUK-M1 protivvazdušna odbrana

putin-vučić
Foto: Novosti.rs

Lider Rusije odobrio da Srbija pregovara o nabavci protivvazdušnih raketa

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin odobrio je, na osnovu dogovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, da naša zemlja započne pregovore i o nabavci raketnih sistema „buk M1“ i „M2“, a ruska strana spremna je da nam izađe u susret kada je reč o ceni – nezvanično saznaju „Novosti“.

Kako prenose naši izvori, upravo će nabavka ovih raketa za protivvazdušnu odbranu biti jedna od tema na današnjem sastanku u Moskvi ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i predsednika srpske vlade, koji će potpisati ugovor o nabavci šest „migova 29“.

Osim toga, biće reči i o kupovini 30 modifikovanih tenkova T-72 i isto toliko borbenih oklopnih vozila. Šest letelica trebalo bi u martu da stignu u našu zemlju i biće opremljene najsavremenijim raketama „vazduh-vazduh“ i „vazduh-zemlja“.

Planirano je, takođe, da dvojica zvaničnika razgovaraju o unapređenju saradnje u namenskoj industriji i obrazovanju vojnih kadrova. Sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević. Tokom boravka u Moskvi, premijer Vučić i delegacija Ministarstva odbrane posetiće jedan od poligona ruske borbene avijacije.

 

(novosti.rs/vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close