PROMENE U PORESKOM SISTEMU: Porez na automobile po vrednosti, a ne po kubikaži motora!

bmw
Foto: Beta/Ap

Danas je najavljen set novih zakona iz resora finansija, do kraja godine biće spremni svi zakoni, za koje je u planu primena od 1. januara 2017.

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je danas set novih zakona iz svog resora i dodao da će do kraja godine biti spremni svi zakoni, za koje je u planu primena od 1. januara 2017. On je, na konferenciji Američke privredne komore “Četvrto prolazno vreme”, rekao da je vreme za izmene poreskih zakona, i naveo primer plaćanja poreza na automobile koji je do sada bio po kubikaži vozila, umesto da se računala vrednost.

– Uvešćemo i stimulacije, ako lokalne samoupravo ostvaruju više prihoda to ćemo na neki način nagrađivati, a manje prihode od normiranih ćemo kažnjavati – rekao je on.

Vujović je rekao i da će do kraja godine biti organizovana lutrija kao promocija dobre poreske politike i plaćanja poreza.

Građani će skupljati fiskalne račune da bi igrali loto, a postojaće i dobar fond nagrada.

– Već imamo firme koje su se ponudile da učestvuju. I gradovi će moći da budu nagrađivani za uspeh u sprovođenju poreske discipline i dobijaće neka dobra – rekao je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close