PREMIJEROVO NE: Vučić odbio da se sastane sa Karićem

KARIĆ

Nekada popularni biznismen Bogoljub Karić, a sad tajkun sa crvene poternice srpske policije pokušava da stupi u kontakt sa Aleksandrom Vučićem u Moskvi, saznaje „Blic“.

Vučićev raspored tokom višednevne zvanične posete Rusiji je ispunjen do poslednjeg minuta, pa nikakve šanse i ne postoje da se sastane sa Karićem. Osim toga, kako saznaje “Blic”, premijer uopšte i nema nameru da razgovara sa Bogoljubom Karićem.
– Ponude za sastanak ne dolaze lično, već izokola, preko pojedinih poslovnih ljudi koji se nalaze u državnoj delegaciji Srbije – kaže sagovornik “Blica”.

Kada je shvatio da su svi pokušaji jalovi, Karić je iskoristio i poslednji adut – u pojedinim srpskim medijima počeo je na sva zvona da hvali Vučića, čiju je posetu Moskvi uporedio sa posetama iz doba Josipa Broza Tita.

– Vučić se neće sresti sa Karićem, a ranije je vrlo jasno rekao šta misli o toj temi – kaže izvor našeg lista iz premijerovog okruženja.

Kada je u martu ove godine aktuelizovana priča o povratku Bogoljuba Karića u Srbiju iz koje je pobegao 2006. godine, Vučić je zaista bio vrlo jasan.

Nemam ništa protiv da se Karić vrati, ali prvo će morati da ode u pritvor, a onda na sudu da dokaže nevinost – rekao je tada srpskli premijer.

Čuvena braća Karić su, međutim, u mnogo prisnijim odnosima sa predsednikom republike Tomislavom Nikolićem.

“Blic” je već pisao o planovima Bogoljuba Karića da se uz pomoć jakih političkih veza, pre svega u Nikolićevom kabinetu, vrati u Srbiju, ali je zbog pritiska javnosti taj njegov plan propao.

(blic.rs)