Povećava se minimalac: Evo koliko će biti minimalna cena rada …

Foto: Telegraf.rs

Minimalna cena rada po satu od januara ove godine je povećana sa 121 dinar po satu na 130 dinara, a poslednjih pet godina za 15 dinara

Predstavnici Socijalno-ekonomskog saveta dogovorili su se da minimalna cena rada bude povećana na 143 dinara po satu, izjavio je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković

Minimalna cena rada po satu od januara ove godine je povećana sa 121 dinar po satu na 130 dinara, a poslednjih pet godina za 15 dinara. Minimalnu zaradu od 22.880 dinara u Srbiji prima oko 350.000 radnika.

Predstavnici reprezentativnih sindikata saglasni su da minimalna cena rada po satu od iduće godine bude povećana sa 130 na 154 dinara.

– Uslov Unije poslodavaca za povećanje minimalne cene rada je da bude povećan neoprezivi deo zarade koji je sada 11.600 dinara. Još ne znamo kakav je stav o tome Ministarstva finansija – kazao je Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković.

Poslodavcima je obećano da se bruto plate neće povećavati, što praktično znači da će se naći način da se poveća neoporezivi deo plata.

Socijalno ekonomski savet odlučio je na današnjoj sednici i da ne prihvati predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti, jer, kako je rekao Atanacković, ovaj zakon ima mnogo manjkova.

(Telegraf.rs/N1)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close