POLITIKA: Nikola Selaković novi Vučićev generalni sekretar?!

vučić
Foto: Tanjug

Nikola Selaković će biti imenovan na generalnog sekretara u kabinetu novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prenose mediji.

Bivši ministar pravde Nikola Selaković izjavio je nedavno da se „u ovom trenutku“ ne opterećuje ambicijama da bude novi premijer ili gradonačelnik Beograda kao i da ne zna da li baš njega Aleksandar Vučić priprema za „svog naslednika“.

U intervjuu „Nedeljiku“ Selaković je rekao da mu je u ovom trenutku apsoluni prioritet da sebe izgrađuje na intelektualnom, političkom, porodičnom planu.

On kaže da zbog medijskog „kadriranja“ da je „Vučićev naslednik“ može samo da ima probleme, pre svega od kolega u stranci koji sebe vide na tom mestu i gaje takve ambicije.

TRAMP BRUTALNO GURNUO CRNOGORSKOG PREMIJERA: Američki predsednik zavodio red u Briselu! -VIDEO

„A ja u ovom trenutku nemam takve ambicije. Zašto kažem u ovom trenutku – zato što svako ko se ozbiljno bavi politikom ima velike ambicije“, naveo je Selaković ukazujući da ima tek 34 godine i smatra da je ostvario više nego većina njegovih vršnjaka.

Upitan da li je razgovarao sa Vučićem o mogućnosti da ga nasledi na mestu premijera, Selaković je rekao da po bontonu privatni razgovori nisu za javnost.

On smatra da nema toliko dobrih ljudi kao što je Vučić, i da će ko god da dođe na mesto predsednika Vlade biti pod velikim teretom da odgovori izazovima na način kako je to činio Vučić.

„To nije nimalo lako i zahteva da se celim bićem posvetite poslu. S druge strane, novom premijeru će biti lakše nego što je to bilo Vučiću i SNS-u od 2014, zato što Srbija danas ima uređenije finansije, ekonomski je stabilnija, ima trend rasta BDP-a, sa mnogo boljim imidžom zemlje koja je danas prepoznata kao ključ stabilnosti ovog dela Evrope i kojoj poverenje poklanjaju najvažniji lideri i Evrope i sveta“, smatra Selaković.

Građani u panici: Širom Srbije stižu pozivi na vojnu vežbu!

(Bktvnews.com)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close