Počelo odbrojavanje: Milo ima 45 minuta da „pakuje kofere“ (VIDEO)

Milo-Đukanović

U Podgorici večeras antivladine demonstracije u organizaciji Demokratskog fronta koje podržava i nekoliko opozicionih partija.

Plato od predsjedništva do raskrsnice ulice Slobode je potpuno ispunjen demonstrntima. Prema procenama podgoričkih medija, protestu prisustvuje između 5.000 i 8.000 ljudi.

Policija diskretno čuva zgradu Skupštine i Vladu. U toku je obraćanje funkcionera DF-a okupljenima.

20:40 – Predsednik NSD-a Andrija Mandić pozvao prisutne poslanike opozicije da uđu u Skupštinu na pregovore.

19:45 – Kolona je stigla ispred Skupštine. Lideri DF-a okupili se kod spomenika Kralju Nikoli

19:40 –  Oko dvadesetak demonstranata u živom zidu zaklonilo je na uglu Ulice Slobode i Karađorđeve pripadnike policije od kolone građana koje se kreće prema Skupštini.

Predsednik DNP-a Milan Knežević pred okupljenima dao je rok od 45 minuta premijeru Milu Đukanoviću i predsedniku Skuštine Ranku Krivokapiću da ispune zahteve organizatora protesta.

Crnogorska policija procenila je da je na Trgu Republike u 19 sati bilo oko 4.500 ljudi.

Iz MUP-a je potvrđeno da je na graničnim prelazima vraćeno više desetina stranih državljana koji su se uputili na proteste u Podgoricu.

19:15 – Kolona demonstranata krenula iz Ulice Slobode ka Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

19:10 – na Trgu Republike u Podgorici okupilo se više hiljade ljudi na antivladinim demonstracijama u organizaciji Demokratskog fronta. Na prilazima Glavnom gradu još uvek su velike kolone automobila koji pristižu iz pravca Nikšića i sa Sjevera Crne Gore.

Na Twitter nalogu Vlade Crne Gore objavljeno da je iz grupe demonstranata koja je stigla iz Nikšića bacila nekoliko kamenica ka albanskoj ambasadi.

Okupljeni skandiraju parole sa demonstracija srpske opozicije s početka 90-ih godina: „Svi, svi, svi“ ori se centralnim trgom Podgorice.

Na stotine automobila sa demonstrantima iz svih pravaca Crne Gore, naime, pristiglo je u Podgoricu.

Usled ogromnih gužvi, sabraćaj se otežano odvijao na ulazu u Podgoricu kod Zlatice i Maslina.

Trgom Republike vijorile su se zastave Srbije, Crne Gore, Kraljevine Crne Gore, ratni crnogorski barjaci iz 19. veka, barjaci sa bošnjačkim simbolima…

Protest je zakazan u 19 sati a okupljanja su počela na raznim mjestima Glavnog grada. U 18.45 na Trgu Republike okupilo se više hiljada demonstranata. Sa razglasa se orio Bajagin hit „Pada vlada“. Pažnju demonstranata privukao je dron koji je pozdravljen salvom zvižduka.

Na Facebook stranici organizatora protesta objavljena je slika kolone automobila ispod koje se navodi da je kolona neprekidna od Nikšića do Danilovgrada.

U ranim popodnevnim satima ka Podgorici je krenulo oko 250 građana iz Herceg Novog, prenose lokalni mediji.

U 18:00 kod Sahat kule počelo je okupljanje pristalica pokreta Sloboda narodu koji nose svoje prepoznatljive transparente.

Na Vladinom Twitter nalogu objavljeno je da je Ratko Ćipranić iz Nikšića, nastanjen u Baru, pucnjima iz pištolja najavio odlazak na proteste u podgorici i da je tim povodom obavešten zamenik državnog tužioca.

Policija je kod Berana zaustavila Batu Đurišića koji je bagerom krenuo u Podgoricu na proteste.

(vestinet.rs)