OVO OD TRAMPA NIKO NIJE OČEKIVAO: U svojim govorima citira Slobodana Miloševića! (VIDEO)

amerika
Foto: Blic / RAS Srbija

Neverovatne sličnosti u izjavama Slobodana Miloševića i Donalda Trampa. Američki novinar je na portalu Intercept ukazao na sličnosti u retorici prvog čoveka SAD i nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Mas, koji je svojevremeno intervjuisao nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog predsednika našao je neverovatne sličnosti u izjavama Miloševića i novog američkog predsednika. Te izjave su označile početak političkog uspona Miloševića, dok je Tramp slične poruke uputio u svom inauguracionom govoru, takođe na početku svoje vladavine.

U svom inauguracinom govoru, Donald Tramp je, piše Mas, podsetio na retoriku koja je poznata svima koji su boravili na Balkanu 1990-tih godina.

– Svim Amerikancima u svim gradovima, želim poručiti – nikada vas više niko neće ignorisati – rekao je Tramp gromoglasno, dok je stajao ispred Kongresa. Ovu svoju izjavu Tramp je ponovio i proširio nekoliko dana kasnije prilikom posete Ministarstvu za unutrašnju bezbednost, gde je rekao:

– Za sve one koje povređuju tamo, ponavljam vam ove reči, mi vas čujemo, vidimo, i nikada, vas više nećemo ignorisati – rekao je Tramp.

Poruka Tramp je smatra ovaj američki novinar usmerena pre svega prema belcima. Mas napominje da Tramp nije Milošević i da SAD nisu Jugoslavija, ali da ovakve i slične izjave mogu biti opasne i zapaljive.

– Niko ne sme da vas bije!

(Vesti-info.rs/Kurir.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close