Ona će preneti ključnu Putinovu rečenicu: Svet drhti od ruske reakcije koju je Marija upravo najavila

marija-zaharova
Foto: Printscreen/Youtube

Večeras je prvi put posle niza godina izrečena ovako konkretna izjava povodom jednog napada, kakav je bio na ruskog ambasadora u Turskoj

Koji je naredni potez Putina? Šta će Rusija zaista da uradi posle ovakvog udarca?

Dosta pitanja se nameće posle šokantne noći u Ankari, gde je upucan ambasador Rusije Andrej Karlov.

Ako je suditi prema rečenicama Marije Zaharove, portparola ministra inostranih poslova Rusije, osveta će uslediti vrlo brzo.

Napadači će biti kažnjeni za ovo što su uradili – rekla je između ostalog Zahravova čije opširnije izlaganje možete da pročitate ovde.

putin-eksplozija-pad-aviona
Foto: Tanjug/AP,Haberturk TV

Predsednik Putin je bio umerenijih reči, jasno osuđujući terorizam, i to samo dan uoči vrlo važnog sastanka Rusije, Turske i Irana u Moskvi, gde je trebalo da se priča o situaciji u Siriji.

Rusija je ne tako davno sa Turskom imala oštru situaciju prilikom rušenja vojnog aviona.

Strasti su se taman bile smirile. Svet je ponovo uznemiren, jer je nelogično očekivati da će Vladimir Putin toliko ćutati na vrlo ozbiljne provokacije, a ubistvo njegovog ambasadora svakako jeste.

Razlog više, da svetski mediji već počinu sa licitiacijom kada će najmoćniji političar planete krenuti u kontrofanzivu. Možda i na način, na koji se malo ko nada. Narednih 24 sata bi mogli da budu krucijalni u predviđanju narednog poteza Putina.

 

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close