On je mrtav čovek koji hoda: Doneta odluka na početku godine–Specijalne jedinice krenule u lov

specijalci
Foto: Pixabay.com

U lovu na najtraženijeg teroristu, uz SAS i MI6, učestvovaće Delta Fors, kao i CIA i Nacionalna bezbednosna agencija SAD

Sudeći prema pisanju britanskih medija, odbrojani su dani Abu Bakr al-Bagdadiju, vođi Islamske države.

Britanska elitna jedinica SAS dobila je misiju “ne hvataj, nego ubij”.

U operaciji protiv Abu Bakra će učestvovati najbolji snajperisti kojima raspolažu Britanci, opremljeni najkvalitetnijom mogućom vojnom opremom.

Izvidnice će biti poslate u Irak i Siriju, dok će putem vazduha dronovi nadgledati svaki mogući korak najtraženijeg teroriste na svetu i pratiće svake sumnjive mejlove koji bi mogli da mu uđu u trag. Takođe, proveravaće se svaki telefonski poziv u toj oblasti gde se sumnja da je Al Bagdadi.

tan2014
Foto: Tanjug/AP/Militant video

Britancima će u operaciji pomagati američke snage, koje veruju da će zajednička saradnja doneti dugo očekivani cilj – eliminaciju alfe i omege najozloglašenije terorističke grupe na svetu.Uz SAS i MI6, učestvovaće Delta Fors, kao i CIA i Nacionalna bezbednosna agencija SAD.

– Glava ISIS-a je sada prioritet u 2017. godini. To znači da će SAS koristiti sve moguće resurse ne bi li ga našle. On je mrtav čovek koji hoda, pitanje je samo vremena kada će ga ubiti. Bilo da to bude napad sa zemlje ili iz vazduha – naveo je izvor “Dejli stara”.

tan2014
Foto: Tanjug/AP/Militant video

 

(Telegraf.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close