Novi snimak tuče sa Zakintosa, izbacivač je progovorio – VIDEO

Foto: Screenshot

Zakintos — Grčki mediji su objavili novi snimak tuče u kojoj je ubijen turista SAD na Zakintosu, posle čega je uhapšeno devet ljudi, među njima sedmoro srpskih državljana.

Grčki portal „Proto tema“ je objavio snimak sigurnosne kamere jednog kafića kroz čiji se izlog vidi ceo tok tuče.

Posle desetak sekundi snimka u kadar utrčava Bakari Henderson, koga obara jedan mladić. Amerikanac udara u parkirani automobil, zatim ga grupa mladića obara na zemlju i šutira desetak sekundi.

Ubrzo nekoliko mladića prekida tuču i odguruje druge momke. Tuča prestaje, a na ostatku snimka se vidi kako Hendersonu pokušavaju da pomognu.

Isti portal je objavio i izjavu, kako se navodi, „srpskog izbacivača“, koji je „prekinuo tišinu i ispričao šta se dogodilo“.

„Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla, imala je slobodan dan, ali je došla u klub, gde se družila sa Amerikancima, među kojima je bila i žrtva. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno Srba, od kojih je jedan prišao devojci i rekao ‘Zašto se družiš sa Amerikancima?’, pretećim tonom. Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin mu je zadao udarac u lice. Onda je Amerikanac uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče po celoj glavi i telu”, rekao je srpski izbacivač za sajt Protothema.gr.

Ranije, advokatica jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin rekla je da „postoji „povoljniji snimak“ i da će insistirati da se postupak vodi na srpskom jeziku.

„Kolega advokat sa Zakintosa mi je rekao da postoji snimak i da je to što se vidi na snimku mnogo povoljnije od onog što piše u optužnici. I da se na tom snimku detaljno vidi svaka radnja svakog od okrivljenih“, navela je Zora Dobričanin.

Ona je dodala da će Ministarstvo pravde pružiti svu neophodnu pomoć.

„Moramo da sačekamo da istražni sudija završi posao i da vidimo da li će se pokrenuti postupak ili ne i protiv kojih lica, a tada mi kao Ministarstvo možemo da stupimo na snagu i pružimo pomoć prema međunarodnim sporazumima i sporazumima sa Grčkom“, kazala je Kuburovićeva za televiziju Pink.

(B92.net)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close