NOVI RUSKI HELIKOPTER NOĆNA MORA ZA TENKOVE: NATO zabrinut zbog povećanja BORBENE moći (VIDEO)

mi-28nm
Foto: Printscreen

Modernizovani ruski helikopter Mi-28NM „Najt hanter“ će uskoro biti naoružan i novim protivtenkovskim raketama dugog dometa.

„Modernizovali smo rakete „Ataka“ i „Hrizantema“ tako što smo im povećali domet i razornu moć i poboljšali detekciju ciljeva. Postojeći sistem kontrole vatre će takođe biti prilagođen korišćenju ovih raketa“, rekao je glavni konstruktor Valerij Kašin.

„Najt hanter“ će moći da koristi svoje novo oružje i danju i noću i u svim vremenskim uslovima. Na primer, modernizovanoj navođenoj protivtenkovskoj raketi „Ataka“ domet je sada povećan sa 6 na 8 kilometara.

Početkom ovog meseca Rusija je testirala i modernizovanu verziju helikoptera Mi-28.

Helikopter Mi-28NM (u NATO klasifikaciji „Havok“) poseduje radar sa opsegom od 360 stepeni i unapređeno naoružanje koje omogućava brže detektovanje cilja i njegovo preuzimanje od strane sistema za upravljanje vatrom.

Za razliku od svog prethodnika, Mi-28NM pilotu olakšava upravljanje i bolje je prilagođen za korišćenje ubojitih sredstava visoke preciznosti. Mi-28NM je modernizovana verzija letelice Mi-28N „Najt hanter“ i predstavlja novu verziju helikoptera pete generacije čiji je razvoj započeo tokom 2008. godine.

(Sputnjik)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close