NAPADNUTA RUSKA AMBASADA: Teroristi gađali iz minobacača

ambasada-rusije
Foto: Novosti/Arhiv, Twitter

Ambasada Rusije u Siriji ponovo je bila meta napada terorista, saopštilo je Odeljenje za informacije i medije Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Ambasada Rusije u Siriji ponovo je bila meta napada terorista, saopštilo je Odeljenje za informacije i medije Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Jedna mina koja, na sreću, nije eksplodirala, pala je u dvorište kompleksa administrativnih zgrada ruske ambasade. Druga je pala u neposrednoj blizini zgrade. Za neutralisanje neeksplodiranih ubojnih sredstava pozvani su demineri“, navodi se u saopštenju.

Smatramo još jednu ovakvu provokaciju ekstremista koji se protive mirnom rešenju situacije u Siriji potvrdom njihove namere da nastave da seju teror i nasilje, održavaju atmosferu straha među civilima u glavnom gradu Sirije, čime izazivaju podle napade iz svojih tajnih skrovišta pod okriljem „živog štita“.

U saopštenju se navodi da su napadači granatirali ambasadu u 13 i 13.19 časova. „Ponovljeni napadi na ambasadu Rusije u Damasku treba da budu snažno osuđeni od strane svih onih koji se bore protiv izazova i pretnji terorizma“, saopštili su u Ministarstvu.

(Sputnjik/Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close