(NAJNOVIJE) U avionu za Pariz postavljena bomba: Posada tražila hitnu dozvolu za sletanje!

BOMBA
Foto: app.eltiempo.com

Pariz — Sumnjiva naprava pronađena u toaletu u avionu na letu Er Fransa od Mauricijusa do Pariza je bila bomba, potvrdili su zvaničnici, a prenosi „Independent“.

U toku je ispitivanje šest putnika zbog sumnji da su povezani sa postavljanjem bombe, saopštili su policijski zvaničnici, a prenosi AP.

Boing 777 sa 463 putnika i 14 članova posade, napustio je Mauricijus u 21 sat po lokalnom vremenu i trebalo je da sleti na aerodrom Šarl de Gol u Parizu u 05 sati 50 minuta po lokalnom vremenu.

Međutim, prinudno je sleteo na aerodromu u Mombasi u Keniji pošto je posada obavestila kapetana o sumnjivoj napravi u toaletu.

„Tražena je dozvola za prinudno sletanje pošto je u toaletu otkrivena naprava za koji se sumnjalo da je bomba. Avion je bezbedno sleteo i svi putnici su evakuisani,“ rekao je portparol lokalne policije Čarls Ovino, preneo je AFP.

Eksplozivna naprava je izneta iz aviona, a istraga je u toku.

Podsećamo, u Parizu je na snazi visok nivo opreza nakon terorističkih napada koji su se dogodili 13. novembra. Odgovornost za napade preuzela je Islamska država, a u njima je ubijeno najmanje 130 ljudi.

Teroristi su takođe preuzeli odgovornost i za obaranje rukog putničkog aviona u Egiptu 31. oktobra. Tom prilikom stradalo je svih 224 putnika i članova posade, a uzrok pada je eksplozija bombe.

(b92.net)