Ministarka pravde Nela Kuburović se oglasila: Evo šta je rekla o Bogoljubu Kariću

ministarka-karic
Foto: Tanjug

– Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku – rekla je ministarka Kuburović

Tužilaštvo je donelo odluku o obustavi postupka protiv Bogoljuba Karića. Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da svi moraju poštovati tu odluku, slagali se sa njom ili ne. 

Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku – rekla je Kuburović novinarima u Savezu slepih Srbije, primetivši da ona jedino kao građanin ili pravnik može sa nečim da se složi ili ne.

Naravno, to mišljenje ću zadržati za sebe, a kao ministar pravde poštujem odluku Tužilaštva koje je samostalan organ i verujem da je Tužilaštvo donelo odluku na osnovu dokaza koje je imalo u konkretnom predmetu – rekla je ministarka.

Ona nije želela da otkrije o čemu je razgovarala sa predsednikom vlade u vezi s tim predmetom, ocenivši da nije primereno “da prepričava šta se dešava u vladi i kako teku razgovori”, te da je to stvar interpretacije i toga da li je neko temperamentniji u razgovoru ili ne.

Ali ne vidim problem ni da je neko povisio ton. Odrasli smo ljudi i razgovaramo o onome sa čime se suočavamo svakog dana, tako da, i ako je bilo temperamentnijeg ponašanja, ja tu ne vidim problem – rekla je Kuburović, komenzarišući medijske napise o tome da je imala burnu raspravu s premijerom povodom odluke o obustavljanju postupka protiv Karića.

Blic je, naime, u današnjem broju preneo da je predsednik vlade Aleksandar Vučić burno reagovao na odluku Tužilaštva za organizovani kriminal da odustane od daljeg gonjenja Bogoljuba Karića, navodeći reči premijera upućene ministarki Kuburović: “Zar je moguće da nema nikakvih dokaza protiv Dinkića i Karića?”.

Vest da je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Mlađana Dinkića, piše, Blic, takođe je izazvala ljutnju u vladi, a sinoć je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštio da je usled nedostatka dokaza obustavilo istrage koje je vodilo protiv članova porodice Karić i njihovih saradnika zbog sumnje da su počinili zloupotrebu prilikom privatizacije Mobtela.

On sada može da se vrati u Srbiju bez opasnosti da će biti uhapšen.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close