LUDILO OD VREMENA U SRBIJI! DO JUČE CIČA ZIMA I DEBEO MINUS, A ZA VIKEND +15: Evo koje nam BOLESTI prete zbog ovoga

nevreme-kisa-kisobran
Foto: Nemanja Pančić

Posle debelog minusa proteklih dana već u četvrdtak Srbiju čeka temperatura sa preko 10 stepeni u plusu, a za vikend biće i čitavih 15 iznad nule, najavljuju meteorolozi

Posle debelog minusa proteklih dana već u četvrtak Srbiju čeka temperatura sa preko 10 stepeni u plusu, a za vikend biće i čitavih 15 iznad nule, najavljuju meteorolozi! To će biti peti temperaturni šok u Srbiji za nešto više od mesec dana.

Naime, kako prenosi Informer od polovine decembra kada je prosečna temperatura bila 15 stepeni, početkom januara ona se spustila na -5, a na Božić i do 15 stepeni ispod nule. Samo četiri dana kasnije živa se popela na 18. podeljak, a u subotu (23. januara) opet je temperatura pala i iznosila je -8 stepeni.

Sneg-u-Srbiji
Foto: telegraf.rs

Prema najavama meteorologa iz RHMZ Srbije hladni talas već danas prestaje, a do kraja januara temperature će samo rasti, a živa u termometru dodirivaće i 15 stepeni iznad nule.

Kako za ovaj list tvrdi meteorolog Nedeljko Todorović iz RHMZ serija lepih dana trajaće sve do 7. i 8. februara, kada se može očekivati još jedan hladni i snežni ciklus poput ovog koji je za vikend zadesio Srbiju.

– DRastične promene vremena idealne su za širenje disajnih infekcija. Nijedan organizam ne može da se odupre ovim oscilacijama – kaže dr. Žarko Ranković, direktor infektivne klinike u Nišu.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Close