Kakvo nas vreme zaista očekuje za novogodišnju noć u Srbiji

VREME NOVAK
Foto: Tanjug

Beograd — RHMZ još nema preciznu prognozu za novogodišnju noć u Srbiji, ali prema dostupnim dugoročnim, manje preciznim podacima, očekuju nas temperature oko nule.

Kako kažu meteorolozi, ovo su uobičajene, normalne temperature za ovo doba godine.

Kako je navedeno u izgledima vremena za Beograd i širu okolinu za period od 16. decembra do 15. januara, glavni grad će 2016. dočekati s ne preterano hladnim vremenom za ovo doba godine – između 7 stepeni i -1.

Slična prognoza je i za Novi Sad, Niš i Kragujevac, dok je za Zlatibor i Kopaonik prognozirana nešto niža temperatura, najniža do -5, odnosno -7 stepeni.

Kako navodi RHMZ, u pitanju je orijentaciona prognoza izrađena 15. decembra. Takođe, uz 1. januar stoji oznaka za mogućnost snežnih padavina.

Na sajtu kompanije Veder tu amrela takođe je prognoziran pad temperature počev od ponedeljka (28. decembra), ali i relativno stabilno vreme u narednih sedam dana.

Prema podacima te kuće, nakon što temperatura padne sa najavljenih desetak ovog vikenda, 31. decembar i 1. januar će biti „na nuli“ ili ispod nje, do -4C.

Za prvi dan 2016. godine prognozirano je umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, dok je sneg moguć 31. decembra.

Američka kompanija Veder andergraund predviđa još blažu zimu za doček – između 0 i -3 stepena, uz sunčano vreme. Sneg bi, prema prognozama te kuće, mogao da padne tokom prvog vikenda u novoj godini – u nedelju 3. januara.

(b92.net)