Kakva će biti zima koja je pred nama?

Vremenska prognoza

Prema sadašnijm podacima, zima koja je pred nama biće nešto blaža, rekao je za B92 Meteorolog Republičkog hidrometeorloškog zavoda Goran Mihajlović.

iše koje su juče i tokom noći pale u Srbiji bile su u granicama prognoziranih.

One bi sutra trebalo postepeno da prestanu, izjavio je meteorolog Goran Mihajlović.

On je precizirao da je izmerena količina padavina u Srbiji bila između 30 i 40 milimetara po metru kvadratnom, kako je i najavljeno, dok je na jugoistoku bilo nešto više padavina, najviše u Vranju gde je izmeren 61 milimetar kiše po kvadratnom metru juče i tokom noći.

Kako kaže, padavine bi sutra trebalo postepeno da prestanu, u drugom delu dana je moguće i delimično razvedravanje, ali već nakon kratkotrajnog predaha, od sredine nedelje do kraja sedmice, očekuje nas oblačno i hladno vreme sa kišom.

Upozorenje, koje je RHMZ izdalo juče, važi još danas, dodao je Mihajlović.

On je istakao da je padavina juče i tokom noći bilo u Hrvatskoj i u BiH, što će, kaže, svakako uticati na porast vodostaja u Srbiji, ali je ukazao da RHMZ redovno prati situaciju i za sada nema razloga za brigu.

„Neće biti grmljavinskih oluja u Srbiji, jugoistočni vetar koji je bio olujne jačine u južnom Banatu bi do kraja dana bi trebalo postepeno da oslabi“, napomenuo je Mihajlović

(b92.net)