Kada su pitali Hrvate koji su im omiljeni gradovi? Ko iz topa su rekli – BEOGRAD!

U Hrvatskoj su najtraženiji bili Split, Zagreb, Zadar, Dubrovnik i Pula, otkriva Booking.com

untitled
Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic, pixabay.com

Hrvatsku su posredstvom Booking.coma ove godine posetili turisti iz čak 240 zemalja, a najtraženiji su bili Split, Dubrovnik, Zagreb, Zadar, Rovinj, Pula, Trogir, Hvar i Opatija.

U top pet najbrže rastućih destinacija su Novalja, Crikvenica, Trogir, Šibenik i Rijeka. U ovoj zemlji najviše su im se svideli gradovi, plaže i hrana.

– U proseku su boravili četiri dana, brojniji su nego prošle godine, a naročito se oseća rast potražnje za dolaske u predsezoni i na kraju sezone – ističe Goran Pleše, regionalni direktor Booking.coma, dodavši da je ukupan broj turista poslovna tajna.

Hrvatska inače, po broju objekata spada među najbrže rastuće destinacije Booking.coma, koji pokriva 226 zemalja. Pre samo pet godina ovde su nudili samo 875 smeštajnih objekata, a sada više od 48.000.

Usluge ove stranice za rezervacije koristili su i Hrvati. Većina je rezervisala Beč, Budimpeštu, Beograd, Sarajevo, Budvu, Međugorje, Ljubljanu, Prag, Mostar i London, dok su u zemlji najtraženiji bili Split, Zagreb, Zadar, Dubrovnik i Pula, otkriva Booking.com.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernji.hr)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close