Jutros uhapšen „jedan od najvećih dilera droge“

policija

Jedan od najvećih dilera droge u Srbiji i međunarodni krijumčar narkotika uhapšen je jutros, navode „Novosti“ i „Blic“.

Kako je saopštio MUP, uhapšen je K. R. (1964) iz Beograd osumnjičen da je organizator grupe koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem droge.

Zaplenjeno je ukupno više od sedam kilograma droge, četiri kilograma i 196 grama kokaina i tri kilograma i 130 grama heroina, a saradnici osumnjičenog su u bekstvu.

MUP je saopštio da je time razbijen još jedan lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika, čiji je organizator bio u Beogradu, kao i da je to izvedeno zahvaljujući dužim operativnim radom SBPOK.

Dodaje se da je grupa razbijena u saradnji sa policijskim službama sa nekoliko kontinenata, kao i da je droga zaplenjena u više zemalja Evrope i sveta.

„Osumnjičeni je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu, pronalazio i angažovao državljane Republike Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porekla“, navodi se u saopštenju.

Policija u saopštenju navodi četiri primera krijumčarenja droge – iz Ekvadora, iz Istanbula, iz Mozambika preko Brisela i iz Indije preko Mađarske.

U sva četiri slučaja bili su angažovani državljani Srbije kao kuriri (tri žene M. K., D. S., Ž. S. i muškarac M. M.), a njih četvoro su uhapšeni na aerodromima sa ukupno sedam kilograma čistog kokaina i heroina. Osumnjičeni K.R biće priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(b92.net)