IZREČENA PRESUDA OTMIČARIMA MALE MAŠE: Evo koliku su kaznu Francuzi dobili

Sudsko veće Specijalnog suda proglasilo je krivim francuske državljane za to što su u martu prošle godine u naselju Braće Jerković oteli trogodišnju Mašu Prenkovi

hammer
Foto: Pixabay.com

Francuskim otmičarima male Maše Prenković danas je pred Specijalnim sudom izrečena prvostepena presuda kojom se proglašavaju krivima.

Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu devet godina, i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina.

Naime, sudsko veće Specijalnog suda proglasilo je krivim francuske državljane za to što su u martu prošle godine u naselju Braće Jerković oteli trogodišnju Mašu Prenković.

Sud je doneo odluku da ih protera iz Srbije u periodu od 10 godina, u koji se ne računa vreme provedeno u zatvoru.

hapsenje-zena
Foto: Novosti.rs

Za otmicu tada trogodišnje devojčice optuženi su Sebastijan Branšu, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu, i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel. Oni se terete da su malu Mašu oteli iz ruku majke u beogradskom naselju Braće Jerković, u martu prošle godine.

Specijalni sud u Beogradu izrekao im je danas prvostepenu presudu.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal u septembru je u završnim rečima zatražilo od suda da im izrekne kazne od po 10 godina zatvora, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude.

Tužilaštvo je u završnoj reči tvrdilo da je tokom postupka dokazano da su oni delovali organizovano i da su izvršili otmicu, dok je odbrana tvrdila da tužilaštvo ničim nije dokazalo svoje tvrdnje niti učešće majke i ćerke u tom delu.
Optuženi Sebastijan je u svojoj završnoj reči ponovio da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o “pozajmici” deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su tokom suđenja da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Optužnicom se francuska trojka tereti za krivično delo otmice maloletnog deteta koju su izvršili 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close