Građani u panici: Širom Srbije stižu pozivi na vojnu vežbu!

vojska-srbije-promo
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije / Promo

Na kućne adrese građana Novog Beograda stigao je poziv na vojnu vežbu, koji predviđa stroge kazne ukoliko se ne odazovu

Poziv na vojnu vežbu stigao je proteklih dana na adrese većeg broja stanovnika Novog Beograda, pa su se građani ovog dela prestonice uznemirili, ne znajući koji je povod za ovakvu vrstu obuke.

U pozivu se navodi da će vežba trajati 15 dana, a za one koji se ne odazovu zaprećena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara, ili tri meseca zatvora.

Ministarstvo odbrane nije dalo precizan odgovor o kakvoj se vežbi radi, gde će se i kada odvijati, ali obećavaju da razloga za brigu nema.

„OVO JE SAMO POČETAK“: Islamska država preuzela odgovornost za teroristički napad u Mančesteru! (VIDEO)

Ono što su rekli jeste da se radi o „redovnim aktivnostima za rezerviste“, te da ovakve pozive nisu dobili svi građani, već isključivo oni koji su svojevoljno uključeni u rezervne jedinice Vojske Srbije.

Oni navode da se i ovi pozivi  razlikuju od onih koje Ministarstvo odbrane šalje radi upisa u vojnu evidenciju, te da kazne za izostanak sa vojne vežbe za rezerviste zaista postoje, ali da je „moguće izostati ako postoji opravdani razlog i oni dostave informacije o tome“.

Ipak, čini se da građani koji su dobili pozive nisu upućeni u to da imaju ovakvu obavezu, pa su se zabrinuli koji su razlozi za održavanje obuke.

Obavezu služenja u rezervnom sastavu imaju vojni obveznici koji su odslužili vojni rok, ili regulisali tu obavezu na drugi način i žene vojni obveznici koje se vode u evidenciji.

KRVAVI KONCERT U LONDONU: Ceo svet bruji o HORORU koji se dogodio na nastupu pop pevačice u Mančesteru! (VIDEO)

(Espreso.rs / Danas)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close