Đurić: Političari u Prištini krivi za kamenovanje srpskih đaka

marko-đurić
Foto: Tanjug

Četvorica neidentifikovanih mladića kamenovali su danas oko 13 časova školski autobus na putu Šilovo – Koretište na Kosovu i Metohiji, koji je kućama vraćao učenike iz Medicinske škole i Gimnazije

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić ocenio je da su za današnje kamenovanjeautobusa sa srpskim đacima krivi političari u Prištini, budući da su neposredno odgovorni za stvaranje atmosfere nasilja na Kosovu i Metohiji i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu korake kako bi se što hitnije pacifikovala politička klima u našoj južnoj pokrajini.

Kamenovanja autobusa punog srpskih srednjoškolaca na Kosovu i Metohiji, u kojem samo pukom srećom nije bilo povređenih, još jedno je upozorenje šta se može dogoditi kada se neodgovorna politika ukoreni kao vrednosni i vaspitni model, izjavio je Ðurić, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ta situacija je posledica političke matrice čiji autori u Prištini, praveći od Srba dežurne krivce za sve, pokušavaju da izbegnu odgovornost za katastrofalno ekonomsko i socijalno stanje na Kosovu i Metohiji, rekao je Ðurić.

– Današnji incident za koji je, prema tvrdnjama očevidaca, odgovorna grupa maloletnika, nažalost svedoči koliko je duboko ukorenjena mržnja prema svemu srpskom na Kosovu i Metohiji i koliko ozbiljne posledice ona može imati ukoliko albanska politička elita nastavi da raspaljuje šovinizam kod svojih birača – naveo je Ðurić.

Ističući da ne želi da krivi mlade Albance, koji su godinama radikalizovani i hranjeni mržnjom, Ðurić navodi da je odgovornost za tragediju koju su danas umalo izazvali je pre svega na onima koji su ih učili da je bacanje kamenica na Srbe bogougodan ili društveno koristan čin.

Četvorica neidentifikovanih mladića kamenovali su danas oko 13 časova školski autobus na putu Šilovo – Koretište na Kosovu i Metohiji, koji je kućama vraćao učenike iz Medicinske škole i Gimnazije.

Povređenih nije bilo, a na autobusu je pričinjena manja materijalna šteta.

– Napad se desio na putu Šilovo – Koretište kod sportskog balona kada smo vraćali učenike iz škole. Iznenada su izletela četvorica mladića starosti od oko petnaest godina i gađala autobus kamenicama i grudvama od snega – izjavio je vozač autobusa Zoran Stević.

 

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs/Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close