Drama ispred Vlade: Muškarac sa bombama pretio da hoće se raznese (VIDEO)

Beograd — Muškarac M. S. star oko 40 godina predao se policiji ispred zgrade Vlade Srbije nakon što je u rukama držao ručne bombe i pretio da će se razneti.

vlada1
Foto: Tanjug

Policija je sa njim pregovarala gotovo tri sata, a potom je uhapšen. Saobraćaj u Nemanjinoj bio je blokiran od 04.00 do 07.00 sati.

U Nemanjinoj ulici je bio veliki broj pripadnika pregovaračkog tima, policije, specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasci i hitna pomoć.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. S. (1977) koji je jutros ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici pretio da će aktivirati bombe, saopštio je MUP.
Na mesto događaja odmah su stigli pripadnici Interventne jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i druge ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je o događaju obavestila nadležnog tužioca i nastavlja rad na slučaju, navedno je u saopštenju.
Drama je počela rano jutros oko 04.00 sata, kada je muškarac, koji prema prvim imformacijama, ima bogat kriminalni dosije, pretio da će aktivirati bombe.
Još nije poznato koje zahteve je imao bombaš, ali je, navodno, tražio da razgovara sa pripadnikom policije koji je radio na na jednom njegovom slučaju.
Od ugla Masarikove i Kneza Miloša saobraćaj je bio zatvoren u širem krugu. Ka ulici Kneza Miloša iz pravca Slavije, na terenu su bila i borna vozila za specijalna dejstva.
Kao javlja Tanjugov reporter, saobraćaj se normalizacuje u tom delu grada. Pripadnici specijalnih jedinica koji su do 07.00 sati obezbeđivali prilaz zgradi Vlade Srbije i ekipe hitne pomoći napustile su mesto događaja.
Kako RTS saznaje, M. S. će biti prosleđen tužilaštvu i sledi mu krivična prijava.

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close