DAČIĆ: „Tražiću sastanak o budućoj saradnji SPS i SNS“

Dačićeva reakcija

Beograd — Predsednik SPS Ivica Dačić najavio je da će od premijera Vučića zatražiti hitan sastanak o budućoj saradnji SPS i SNS, a „u interesu Srbije i njene budućnosti“.

„Za budućnost i stabilnost Srbije od ključne važnosti su odnosi i saradnja SPS i naših koalicionih partnera Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije sa SNS“, naveo je Dačić na sednici Predsedništva, a saopštilo ministarstvo.

On je naveo da je na sednici SPS jednoglasno zaključeno da je Vlada Srbije postigla izuzetne rezultate, naročito u oblasti finansijske konsolidacije i ekonomskih reformi, kao i na spoljnopolitičkom planu, što je rezultiralo poboljšanim međunarodnim položajem zemlje.

Dačić je kazao i da je zaustavljen ekonomski sunovrat zemlje i da su otvorena prva poglavlja u pregovorima o članstvu u EU.

„Produbljeno je naše prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, odbranjene su naše svetinje na Kosovu i Metohiji u Unesku, blokirano je kolektivno žigosanje srpskog naroda kao genocidnog u Savetu bezbednosti UN, Beograd je bio evropska i svetska diplomatska prestonica, uz istovremeno velike infrastrukturne projekte u zemlji“, rekao je Dačić.

(b92.net)