Bogoljub Karić POSLE 11 GODINA U SRBIJI: Ako mi dozvole, biću sluga vlasti

karic
Foto: Novosti.rs

Posle 11 godina Bogoljub Karić stigao u Srbiju i već na Beogradskom aerodromu poručio: Želim samo da radim i zaposlim narod

Od Srbije nema lepše zemlje. Želim da joj pomognem. Da u njoj ponovo radim i gradim. Da zaposlim narod. To umem i to sam dokazao. Gde god sam bio, uspeo sam. Ne interesuje me da budem deo vlasti, niti imam nameru da se kandidujem za predsedničko mesto. Moj „kanabe“ će biti uspešna srpska firma, kao što je i danas BK grupa, koja upošljava 30.000 ljudi. Ako mi to dozvole, ja ću biti najbolji sluga. Sluga broj jedan. Drugi neka budu ministri – poručio je po povratku u Srbiju Bogoljub Karić u petak sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.

Lider Pokreta snaga Srbije i vlasnik BK kompanije nije krio uzbuđenje zbog povratka, posle 11 godina, budući da je protiv njega obustavljena istraga i ukinuta poternica. Pred brojnom porodicom Karić, prijateljima i čitavom novinarskom silom, gotovo da je izgubio glas. Odlučio je da nazdravi šljivovicom koja ga je zagrejala, jer je stigla od brata Sretena koji je s njim iz Minska doputovao privatnim avionom.

Ovoj zdravici prethodio je susret sa najbližima. Najpre je zagrlio majku Danicu, monahinju Pećke patrijaršije koja se zamonašila posle smrti supruga Janićija. Kleknuo je, poljubio majci ruku, potom se zahvalio supruzi Milanki za „snagu i ljubav koja mu je pomogla da prebrodi najteže trenutke“. Od porodičnog sveštenika prote Jovana Lukića primio je blagoslov, poljubio srpsku zastavu, uzeo so i pogaču iz ruku dece u narodnoj nošnji, slatko i vodu.

Potom je zapevao sa rodbinom „Na mnogaja ljeta“, i prihvatio dva bokora salate koju su mu doneli prijatelji. To ga nije iznenadilo, ni zbunilo.

– I ovo je kapital koji može da se proizvodi u Srbiji i izvozi – kazao je. – To može svaka srpska domaćica i svaki domaćin.

O imovini koja mu je oduzeta rekao je da „neće tražiti ništa“, ali da od aktuelne vlasti očekuje da „to pitanje reši u skladu sa međunarodnom rezolucijom“.

Ne, ne tražim ništa, ali očekujem da vlast bude revnosna, postoje pravila EU, i da obešteti oštećene. Meni ne treba ništa, napravio sam 15 „Mobtela“ van Srbije – rekao je. – Meni je potrebno da se dokaže ko je kriv i ko je pokušao da uništi jednu srpsku porodicu i jednu privatnu firmu, prvu privatnu firmu u nekadašnjoj Jugoslaviji, pokušao da otme imovinu – rekao je Bogoljub Karić i u tom kontekstu prozvao Koštunicu i njegovu vladu.

Bogoljub Karić je rekao i da namerava da pokrene štampani medij i BK televiziju.

Na pitanje da li je o budućim poslovima u Srbiji razgovarao sa premijerom Vučićem, odgovorio je:

– Nisam. Ali, ukoliko mu zatrebam, zvaće me.

 

DANICA KARIĆ: IZDRŽALA SAM ZBOG DECE

Bogoljubova majka Danica (98) za „Novosti“ je kazala da ju je nada u povratak sinova, Bogoljuba i Sretena, održala u životu.

– Oni su mi dali snagu da izdržim teške dane – rekla nam je. – I dočekala sam ih, moje sinove, moje sokolove. Jeste mi teško, i njima i meni, što ih nije dočekao otac. Njegovo srce je prepuklo od tuge.

 

(novosti.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close