Bogoljub Karić: Holbruk i Solana su mi 2000. godine nudili da budem kandidat opozicije, ali da …

bogoljub-karic
Foto: Printskin: TV Košava

– Pomogao sam Trampu u kampanji, Vučić mora da se kandiduje za predsednika – rekao je Bogoljub

Biznismen Bogoljub Karić je u specijalnoj emisiji “Ćirilica” otvoreno pričao o tome da li namerava da kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

On je u intervjuu Milomiru Mariću u Moskvi razrešio dileme javnosti da li njegove aktivnosti na društvenim mrežama, gde je između ostalog kritikovao Zaštitnika građana Sašu Jankovića, znače da će se upustiti u predizbornu trku.

– Nemam nameru da se kandidujem, a kada bih to učinio ne bih imao pravu konkurenciju, osim Aleksandra Vučića. On hteo ili ne mora da se kandiduje, jer je jedino on ima šanse da pobedi već u prvom krugu. Vučić treba što pre da objavi svoju kandidaturu, kako bi smirio situaciju u Srbiji. Svaka duga opcija sem pobede kandidata Srpske napredne stranke značila bi haos i povratak Srbije u 2000. godinu – rekao je Karić.

On tvrdi da su mu 2000. godine tadašnji američki državni sekretar Ričard Holbruk i generalni sekretar NATO Havijer Solana nudili da bude predsednički kandidat opozicije, ali je on to odbio.

– Njihovi uslovi bili su da priznam nezavisno Kosovo, da Vojvodina dobije veću samostalnost, da uvedem regionalizaciju ostatka Srbije, a vojsku svedem na lovačko društvo, što ja naravno nisam mogao da prihvatim.

bogoljub-2
Foto: Printskrin: Facebook/Bogoljub Karić

Srpski biznismen je sebe uporedio sa Donaldom Trampom i izjavio da je na neki način učestvovao u izbornoj kampanji novog predsednika Amerike.

Tramp je očitao lekciju svim kvazipolitičarima sveta. On je pomalo kontroverzan i ekscentričan, i kao i ja, nije imao političkog iskustva kada se kandidovao za predsednika. Poslao sam mu moj čuveni spot iz predsedničke kampanje gde se pominju lanci, katanci i salata, pa je u u poslednjih mesec dana kampanje Tramp forsirao priču da su američkim radnicima potrebnie fabrike u Americi, a ne u Kini i Vijetnamu.

Karić je demantovao da je u Rusiji, gde živi od 2005. godine, ikada zatražio azil.

Srbin sam koliko i Rus, imam diplomatski pasoš, sa tim dokumentom mogu da putujem svuda po svetu, jedino ne mogu u Srbiju.

Predsednik “BK Group” je nedavno najavio da će se na proleće sledeće godine vratiti u Srbiju.

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vode protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela. Međutim, u Tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije “Mobtela” za proneveru oko 60 miliona evra. Dela obuhvaćena tom istragom zastarevaju u maju 2017. godine.

 

(Telegraf.rs/Vesti-info.rs)

1 komentar na Bogoljub Karić: Holbruk i Solana su mi 2000. godine nudili da budem kandidat opozicije, ali da …

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close