ATENTAT NA RUSKOG AMBASADORA: Preminuo Andrej Karlov na koga je pucano u Ankari! (VIDEO)

ankara-teroristicki-napad
Foto: Twitter

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je posle napada iz vatrenog oružja na otvaranju izložbe fotografija u Ankari, javljaju turski mediji

Karlov je prebačen u bolnicu sa teškim ranama, a u napadu je ranjeno još nekoliko osoba. Na mesto nesreće stigao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu

Do napada je došlo na izložbi pod nazivom „Rusija očima Turaka“, prenosi Sputnjik.Očevici su saopštili da se radi o atentatu.

Naoružani čovek je Karlovu pucao sa leđa, dok je on završavao govor na otvaranju izložbe.  Navodno je ovo napadač na ambasadora., i kako prenose agencije atentator je uzvikivao parolu koja se odnosi na Alep.

Napadač je nakon što je pucao u ruskog ambasadora pucao u vazduh kada su prisutni u sali u panici počeli  da beže iz zgrade. Napadač je likvidiran.

Napad je izveden posle višednevnih protesta u Tuskoj zbog uloge Rusije u Siriji, navodi AFP. Ambasada Rusije u Ankari za sada ne komentariše incident, a Ministarstvo spoljnih poslov Rusije potvrdilo je da se napad dogodio i da je ambasador prevezen u bolnicu.

POGLEDAJTE SNIMAK SA LICA MESTA, NEKOLIKO SEKUNDI POSLE PUCNJAVE

https://www.youtube.com/watch?v=GmnxanvUGWQ

(kurir.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close