Aleksandar Vučić se obratio svetskim moćnicima: SRBIJA JE ZEMLJA PONOSNIH I DOBRIH LJUDI!

vucicdacic
Foto: Telegraf.rs

– Srbija je zemlja ponosnih i dobrih ljudi. Dobrodošli ste u Srbiju – rekao je premijer Srbije u svom obraćanju ministrima OEBS-a

Ministarski samit OEBS-a u Beogradu otvorio je njen predsedavajući, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, a prvi se delegacijama u Kombank areni obratio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da je ovo predsedavanje u teškim vremenima bila velika čast za Srbiju!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je ministre i poručio da je predsedavanje Srbije OEBS-u u teškim trenucima kada svet potresaju teroristički napadi i migrantska kriza dokaz da Srbija može biti faktor stabilnosti.

vucicdacic
Foto: PrintskrinRTS

– Srbija je zemlja ponosnih i dobrih ljudi. Dobrodošli ste u Srbiju – rekao je premijer Srbije u svom obraćanju ministrima OEBS-a.

Srpski premijer apelovao je danas na Ministarski savet OEBS-a da na beogradskoj konferenciji donesu zajedničke zaključke i preporuke za rešavanje problema migranata.

– Za ovaj problem moramo da imamo zajedničku politiku – poručio je Vučić obraćajući se 22. Ministarskom savetu OEBS u Beogradu.

vucicdacic2
Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Migrantska kriza, istakao je, pokazala je sve slabosti unutrašnje organizacije država i sistema, međunarodnih organizacija, ali nas je i podsetila da nema saradnje i podrške bez policijske i bezbednosne saradnje.

– Prisutan je i strah od pojave stranih terorističkih borača, koji se pridružili ratu u Siriji i Iraku i taj strah raste…. raste i ksenofobija… – upozorio je srpski premijer, apelujući na potrebu da se izbeglički problemi reše.

vucicdacic3
Foto: Tanjug/Srđan Ilić

-Stotine hiljada migranata su prošle, a svakako najveći broj njih je prošao kroz Srbiju, mi smo ih primali iz dva pravca… – podsetio je Vučić i dodao da velika većina njih želi samo jedno – da im se vrati pravo na budućnost.

Spremni smo, istakao je premijer, da nastavimo da učestvujemo u međunarodnim naporima za rešenje migrantske krize, iako sva slava, ali i svi problemi leže na onima koji ih udomljavaju, a to su pre svega Nemačka, Švedska, Holandija…

(D. Z.)