AGONIJA TINEJDŽERA IZ KRALJEVA: Pretukli vršnjaka, a sada mu u školi prete da će ga IZBOSTI NOŽEM

tuče-rusi-turci
Foto: Youtube/Printscreen

Tinejdžera iz Kraljeva, đaka prve godine Srednje medicinske škole, pre desetak dana pretukla je grupa dečaka zbog čega je četiri dana bio u bolnici. Njegova muka, nažalost, ne završava se tu.

Prema rečima njegove majke, dečak sada doživljava pravu torturu u školi. Vršnjici koji su ga pretukli mu prete novim batinama, pa čak i time da će biti izboden! Prvi napad dogodio se 26. septembra, kada ga je grupa srednjoškolaca iz nekoliko različitih škola, među kojima je bilo i osnovaca, presrela kod Auto-moto društva, dok se vraćao iz škole.

 

Kako je za „Blic“ ispričala njegova majka, prvo su ga odveli iza zgrada, gde su počeli da ga tuku. Ali ni to im nije bilo dovoljno pa su počeli da ga vuku ka Ibarskom mostu.

– Pre mosta se moj sin otrgao njima i počeo da beži, ali su ga oni uhvatili i odveli ispod mosta. Tu su ga tukli svi redom. Nisu ga udarali po licu i telu, već pesnicama u zadnji deo glave. On je čak pokušao da izvadi telefon da nam se javi, ali su mu šutnuli telefon i razbili ga – priča ova potresena majka iz Kraljeva.

Ona kaže da je posle sat i po maltretiranja i udaranja, dečak pobegao i naišao na čoveka koga je zamolio za pomoć, ali ga je ovaj odbio, i rekao da neće da se meša u to.

– Nije hteo da ga zaštiti. Ali je grupa odustala da ga juri kada je videla da razgovara sa tim čovek. Krenuo je kući i na pola puta nas je pozvao i rekao da dođemo po njega jer od udaraca više nije mogao da stoji. Proveo je četiri dana u bolnici, i nosio je kragnu na vratu. Nakon toga je je sve ispričao policiji – priča ona.

Dečak je prošle nedelje krenuo ponovo u školu, ali u pratnji majke. Međutim, samo 15 minuta pošto je ona napustila školu, dečaka su napala u hodniku škole trojica učenika koji su bili u toj grupi koja ga je tukla. Policija je odmah nakon toga pozvana da dođe u školu, a trojica učenika su privedeni.

– Moj sin je posle toga opet u školu krenuo tek pre tri dana. Ispratila sam ga nedaleko od škole. Čim je prešao prugu i krenuo ka školi, odmah ga je sačekao sledeći iz grupe i pretio mu zbog toga što ga je prijavio policiji da će ga srediti, jer je već imao tri meseca uslovno i da mu sada preti popravni dom. Da li možete da verujete da ga je u sredu sreo dečak od 12 godina sa nožem i pretio mu da će ga „izbušiti“. Srećom je moj sin uspeo da pobegne – kaže ova uplašena majka iz Kraljeva.

Ona kaže da je nijedan roditelj od te dece nije pozvao da je pita kako joj je dete, iako su svi bili prisutni u policiji prilikom davanja izjava. Najviše se plaši za sina, jer kako nam je otkrila, ako se ova tortura nastavi, moraće da ga ispiše, ne samo iz ove škole, već ga neće upisivati ni u druge, jer su preplašeni.

U Mašinsko-tehničkoj školi je pokrenut disciplinski postupak protiv đaka koji su učestvovali u maltretiranju dečaka.

– Dvojica đaka su učestvovala u tome, dok je treći samo bio prisutan. Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, formirana je komisija u čijem sastavu je i tim za borbu protiv nasilja, a sankcije će izreći nastavničko veće. U ovakvom slučaju moguće su dve kazne, ili isključenje iz škole ili ukor nastavničkog veća – kaže Zoran Andrijanić, direktor Mašinsko-tehničke škole.

(blic.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close