Žene su počele masovno da nose verenički prsten na malom prstu, a evo i zašto

Na društvenim mrežama žene se sve češće slikaju sa vereničkim prstenom na malom, umesto na domalom prstu – mnogi su isprva mislili da je u pitanju greška, a onda je otkrivena tajna poruka koja se krije iza ovog poteza. I prelepa je.

ring
Foto: Pixabay.com

Simbolika vereničkog prstena oduvek je bila vezana za ljubav i poštovanje, ali žene su rešile da to podignu na sasvim nov nivo. Sada nose verenički prsten na malom prstu kako bi pokazale da biraju sebe i stavljaju sebe na prvo mesto.
Da, žene su rešile da vere same sebe. Tako da se sada društvenim mrežama šire fotke sa pravim vereničkim prstenjem, sa sve dijamantima, na malom prstu.
Možda će nekome ovo delovati kao smao još jedan budalasti trend u moru sličnih akcija, a neki će čak i pomisliti da je u pitanju prilično egoističan cilj. A istina je da je poruka koju ovo šalje predivna.

„Ukoliko ne poštujete i ne volite sebe, ni drugima ne možete da pružite istinsku ljubav – to je jedna od životnih lekcija koje moramo da usvojimo pre ili kasnije. Zato je novi trend među ženama širom sveta nošenje vereničkog prstena na malom prstu. Šta time žele da poruče? Da su nezavisne, da vole sebe (a dopada im se i vereničko prstenje), i da čekaju na pravu osobu, ali da to ne znači da se usput ne zabavljaju same.”
Slogan ovog prstena glasi; „Ja, (ime), zaklinjem se da ću svakodnevno poštovati sebe, da biram sebe, da ne zaboravljam na sebe.“

 

(superzena.b92.net)

1 komentar na Žene su počele masovno da nose verenički prsten na malom prstu, a evo i zašto

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close