Za ovo “sveto ulje” kaže se da leči sve osim smrti

kuumin
Foto: Guliver/Getty Images

U arapskim zemljama seme crnog kumina zovu i “seme blagosiljanja”. Crno ulje koristi se kao dodatak u ishrani, ali i u medicinske i kozmetičke svrhe.

Meštani u blizini Nila već vekovima unazad ulje crnog kumina koriste kao “čaroban” šampon za kosu, koji pospešuje sjaj i oporavak kose, i, što je najvažnije, sprečava opadanje kose, ali i pojavu sedih i peruti. Ne treba zanemariti ni blagotvorno dejstvo ulja na kožu: dermalnim nanošenjem čini nokte sjajnijim i jačima, hrani suvu kožu, umanjuje bore, regeneriše oštećene stanice kože.

Tek se pre nekoliko godina i naučno potvrdila teza o lekovitosti i efikasnosti crnog ulja u medicini.

Ono snižava visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i smanjuje nivo holesterola i nivo šećera u krvi. Ima antiinflamatorno, antialergijsko, analgetičko i antimikrobno delovanje.

Na koje načina ovo ulje pomaže vašem organizmu…

Jedan od sastojaka crnog ulja uništava ćelije kancera, što puno pomaže u tretmanima kancera creva bez sporednih efekata i oštećenja zdravih ćelija. Takođe, ulje crnog kumina je neverovatan detoksikator, i u ogromnoj meri stabilizuje imuni sistem, tolikoj da je on nakon toga u stanju da se odbrani ili izleči sam od mnogih bolesti. Veoma je i moćan i u sprečavanju starenja bubrega i održavanju istih aktivnim!

Zašto je ovo ulje ovoliko delotvorno?

Odgovor leži u fenomenalnom sastavu semenki, koje sadrže veliki broj važnih hemijskih supstanci. Neophodno je znati i da crni kumin prvenstveno vraća ravnotežu čitav organizam, što je i osnova njegovog delovanja. Redovno korišćenje ulja crnog kumina kao svakodnevne preventive je najviše što možete učiniti za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost.

M.S.

(lepotaizdravlje.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close