Za ljubitelje ljute hrane: Meksička ljuta i zapečena pasta sa mlevenim mesom – RECEPT

čili
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 4 osobe:

– ulje za prženje
– 200 g crnog luka
– 500 g mlevenog mesa
– 1 konzerva paradajza
– 70 g paradajz pirea
– 1 kašika čilija
– 1 zelena paprika babura
– so
– biber
– 250 g testenine
– 1 konzerva smeđeg pasulja
– 125 g sira

Priprema:

Luk sitno naseckati pa ga propržiti na malo ulja i na to dodati na kockice isečenu papriku. Dodati meso pa sve skupa pržiti, dok meso ne dobije smeđu boju, a zatim umešati paradajz, paradajz pire, čili, so, biber, pa kuvati 10 minuta. Oprati pasulj pa i njega dodati u meso i dok se sve krčka u vreloj vodi prokuvati pastu 1-2 minuta pa je ocedite.

Skinuti tiganj sa vatre pa pastu umešati zajedno sa ostalim sastojcima  u tiganju. Sve presuti u tepsiju veličine 32 x 20 pa posuti rendanim sirom i peći 30 minuta na 180 stepeni.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close