SJAJNA VEST: Stefanu nakon operacije od 10 sati izvađen tumor na klinici u Štutgartu

Foto: Privatna arhiva

Nakon operacije koja je trajala 10 časova na klinici u Štutgartu, Stefanu Miladinoviću (3) iz Niša, koji boluje od rabdomiosarkoma, izvađen je tumor iz organizma.

Srećnu vest potvrdila je na „Fejsbuku“ njegova majka Ljudmila, kojoj je prekjuče bio rođendan.

„Ljudi, dobila sam najlepši poklon za rođendan!!! Operacija je uspela, trajala je 10 sati i bila veoma teška. Stefan šalje poljupce pre operacije. Uf, preživesmo najdužih 10 sati u životu. Volimo vas i pozdravljamo“, napisala je Ljudmila na svom „Fejsbuk“ profilu.

Ministarstvo zdravlja odlučilo je da plati 56.630 evra za operaciju Stefana na referentnoj klinici u Štutgartu za lečenje rabdomiosarkoma, retkog ali veoma zloćudnog raka mekih tkiva od kojeg oboli četiri na milion rođene dece.

Sredstva su obezbeđena iz Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Stefan, kome je bolest otkrivena u novembru prošle godine u KC Niš imao je jednu operaciju i osam ciklusa hemioterapije.

Konzilijuma Klinike za dečje interne bolesti predložio je kliniku u Štutgartu kao referentna evropska ustanova za lečenje ove vrste tumora kod dece, što je veće Komisije prihvatilo.

VESTI-INFO.RS, LAJKUJTE NAS I PRATITE NA FEJSBUKU

(Blic.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close